print this page

Instructeur in het Jeugdwerk


Klaar voor je volgende uitdaging in het jeugdwerk? Dan ben je zeer welkom op onze traject instructeur!

Heb je goesting om jongeren te vormen in het jeugdwerk? Wil je graag je eigen ervaringen delen? Dan bieden wij je graag een uitgebreid gamma van tools aan. De nieuwe generatie animatoren klaarstomen? Daar zorgen we samen voor!

Wat mag je verwachten?

 Jouw attest geeft je bij Topvakantie toegang tot Topvorm.net, waardoor je kan meewerken aan een divers aantal vormingsmomenten zoals Mixmaxdagen, animatorcursussen, ….


Het traject Instructeur in het Jeugdwerk

Het theoretische deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt je gedurende drie weekends een intensieve opleiding waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren gegeven te worden. Deze cursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor deze cursus dan word je verder begeleid in jouw specifiek traject. Je legt ook een stage af van minstens 50 uren vorming in het Jeugdwerk. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken tijdens één van onze Animator- of eigen vormingscursussen. Maar evengoed kan je de stage bij een eigen gekozen erkende organisatie in het Jeugdwerk afwerken.

Het reflectiemoment: Terugkomdag voor Stagiairs - 1 dag

Na een positief beoordeelde stage word je uitgenodigd om aan een Terugkomdag voor Stagiairs, het sluitstuk van jouw traject, deel te nemen. Deze Terugkomdagen worden meermaals per jaar ingericht. We reflectieren die dag over jouw traject en de manier waarop je je de nodige competenties van een Instructeur in het Jeugdwerk eigen hebt kunnen maken.

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Instructeur in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 18 jaar oud bent.

TopVorm.net

TopVorm.net is de groep Instructeurs van Top Vakantie vzw. Naast de begeleiding van de kadervormingscursussen organiseren zij permanente vormingsmomenten (o.a. Mix Max-dagen en Animator²-weekend) en geven ze sessies (o.a. dagelijks leven) op onze andere vormingscursussen (Instructeur Motoren, Groom en Ritmeester, Ski- en Snowboardbegeleider). Behaal je jouw attest van Instructeur in het Jeugdwerk, ben je bereid om bepaalde engagementen op te nemen binnen de vormersploeg door bijvoorbeeld op regelmatige basis mee cursus en vormingen te geven en deel te nemen aan de vormersweekends en wil je de visie en missie van TopVorm.net onderschrijven, dan kan je nadien ook uitgenodigd worden om toe te treden tot TopVorm.net.Voorwaarden


Data

Weekend 1: 20/10/2017 - 22/10/2017Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior

Weekend 2: 10/11/2017 - 12/11/2017

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Emmaüs
Weekend 3: 24/11/2017 - 26/11/2017Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior

Locatie en hoe er te geraken

Er wordt van je verwacht dat je eigen vervoer voorziet van en naar de cursus. De eerste avond word je telkens om 20.00u ter plekke verwacht. Let op: er wordt dan geen avondmaal voorzien, we gaan meteen van start! Eventueel kunnen wij voor jou nagaan of er nog deelnemers uit jouw streek aan de cursus deelnemen. Misschien kunnen jullie dan wel onderling afspreken om samen te reizen.

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior
  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Emmaüs

Prijs

€186,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je afhankelijk van gemeente tot gemeente een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

  Schrijf je hier in!