print this page

Animator in het Jeugdwerk


Heb jij interesse om jouw eerste stappen te zetten in de wereld van het Jeugdwerk en wil je Animator worden?! Dan is het traject Animator in het Jeugdwerk absoluut een must voor jou!Het traject Animator in het Jeugdwerk

Het theoretisch deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt jou gedurende een 6-daagse cursus een do-it-yourself-opleiding waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren op 6 dagen gegeven te worden. De Animatorcursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor de cursus, dan kan je de volgende fase aanvatten. Hierbij leg je een stage af waarin je minstens 50 uren begeleiding in het Jeugdwerk geeft. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken, maar evengoed bij een eigen gekozen erkende organisatie in het Jeugdwerk.

Gedurende deze stage toon je dat je de competenties van een Animator bezit. Tijdens de cursus wordt alles over de formaliteiten voor deze stage uitgelegd. Je hoeft hiervoor dus zeker niets op voorhand te plannen.

Het reflectiemoment: Terugkomdag voor Stagiairs - 1 dag

Slaag je voor de stage, dan word je uitgenodigd om aan een Terugkomdag voor Stagiairs deel te nemen. Deze Terugkomdagen worden meermaals per jaar ingericht. We reflecteren die dag over jouw traject en de manier waarop je je de nodige competenties van een Animator in het Jeugdwerk eigen hebt kunnen maken.

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Animator in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 16 jaar oud bent. Deelnemen aan een volledige Terugkomdag is verplicht om jouw traject te kunnen afwerken en jouw attest uiteindelijk dus te kunnen behalen.


Voorwaarden

Minstens 15 jaar zijn (!) bij aanvang van de cursus.


Data

Herfstzaterdag 28/10/'17 - donderdag 02/11/'17Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD
Kerstdinsdag 26/12/'17 - zondag 31/12'17Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD
Krokuszaterdag 10/02/'18 - donderdag 15/02/'18Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD
Pasen I
zaterdag 31/03/'18 - donderdag 05/04/'18Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD
Pasen IIzaterdag 07/04/'18 - donderdag 12/04/'18Vakantiecentrum De Zevensprong - KOKSIJDE
Zomerzaterdag 30/06/'18 - donderdag 05/07/'18Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior - SINT-IDESBALD


Locaties en hoe er te geraken

De cursuslocaties zijn perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen.

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior
  Bereikbaarheid Vakantiecentrum De Zevensprong

Prijs

€ 186,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je, afhankelijk van gemeente tot gemeente, een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Op het einde van de cursus ontvang je, inbegrepen in de prijs, ook jouw eerste Top Vakantie-T-shirt.

* Dit betreft een interne cursus. Verblijf, maaltijd en opleiding zijn in de prijs inbegrepen. Enkel eventueel barverbruik 's avonds dient ter plekke betaald te worden.


  Schrijf je hier in!