print this page

Hoofdanimator in het Jeugdwerk


Heb je al ervaring in het Jeugdwerk en wil je je verder specialiseren in creatieve animaties? Wil je jouw leidinggevende skills graag nog verder verdiepen? Dan is het traject Hoofdanimator in het Jeugdwerk dé stap voor jou!


Het traject Hoofdanimator in het Jeugdwerk

Het theoretische deel: de cursus - 50 uren

TopVorm.net biedt je gedurende 50 vormingsuren een leerrijke cursus waarin je volgende competenties ontwikkelt:

Je neemt actief deel aan de verschillende sessies:

De cursusinhoud bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk. Let wel! Er dienen 50 vormingsuren gegeven te worden. Deze cursus is dus sowieso een vrij intensieve cursus!

Het praktische deel: de stage - 50 uren

Slaag je voor de cursus, dan kan je de volgende fase aanvatten. Hierbij leg je een stage af waarin je minstens 50 uren als Hoofdanimator in het Jeugdwerk aan de slag gaat. Deze kan je altijd bij Top Vakantie vzw afwerken, maar evengoed bij een eigen gekozen erkende organisatie in het jeugdwerk. 

Gedurende deze stage toon je dat je de competenties van een Hoofdanimator bezit. Tijdens de cursus wordt alles over de formaliteiten voor deze stage uitgelegd. Je hoeft hiervoor dus zeker niets op voorhand te plannen.

Het rreflectiemoment: Terugkomdag voor Stagiairs - 1 dag

Slaag je voor de stage, dan word je uitgenodigd om aan een Terugkomdag voor Stagiairs, het sluitstuk van jouw traject, deel te nemen. Deze Terugkomdagen worden meermaals per jaar ingericht. We reflecteren die dag over jouw traject en de manier waarop je je de nodige competenties van een Hoofdanimator in het Jeugdwerk eigen hebt kunnen maken. 

Wordt jouw totale parcours als positief beoordeeld, dan krijg je jouw, door de Vlaamse overheid erkende, attest van 'Hoofdanimator in het Jeugdwerk' uitgereikt zo gauw je minstens 17 jaar oud bent. 


Voorwaarden


Data

Najaar 2017

WE 1: 20/10/'17 - 22/10/'17

WE 2: 10/11/'17 - 12/11/'17

WE 3: 24/11/'17 - 26/11/'17

Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior (WE 1 en 3) en Emmaüs (WE 2) (Sint-Idesbald)
Herfst 2017zaterdag 28/10/'17 - donderdag 02/11/'17Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior (Sint-Idesbald)
Pasen 2018
zaterdag 31/03/'18 - donderdag 05/04/'18Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior (Sint-Idesbald)
Zomer 2018
zaterdag 30/06/'18 - donderdag 05/07/'18Vormingsinstituut Excalibur en vakantiecentrum Excelsior (Sint-Idesbald)

Locaties en hoe er te geraken

De cursuslocaties zijn perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist op eigen houtje naar de cursus. Desgewenst brengen we jou in contact met andere deelnemers die uit jouw buurt afkomstig zijn om te carpoolen of samen met het openbaar vervoer te reizen. Tijdens de weekendcursus word je de eerste avond telkens om 20.00u ter plekke verwacht. Let op: er wordt dan geen avondmaal voorzien, we gaan meteen van start!

  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Excelsior
  Bereikbaarheid Vakantiecentrum Emmaüs

Prijs

€ 186,00*

* Na de cursus ontvang je een bewijs van deelname waarmee je afhankelijk van gemeente tot gemeente een deel tot soms zelfs het volledige cursusbedrag kan terugvorderen bij de jeugddienst van jouw gemeente. 

* Nam/neem je maximaal een jaar geleden deel aan het Animator²-weekend, dan wordt de deelnameprijs van dat weekend in minderheid gebracht van deze cursusprijs.


  Schrijf je hier in!